Co warto wiedzieć o olejku Jojoba?

Olejek Jojoba
Olejek Jojoba występuje w wielu kosmetykach. 
Rodem pochodzi z Meksyku. 

Co zawiera?

  • palmitynian cetylu;
  • skwalen;
  • witaminy A, E, F;
  • fitosterole.


Olejek Jojoba jest bardzo dobrze wchłaniany przez skórę, przez co wzmacnia cement międzykomórkowy. Dzięki temu skóra jest odpowiednio nawilżona oraz odżywiona. 
Ważną funkcją olejku jest także zapobieganie powstawaniu rozstępów.




Kiedy warto użyć olejku Jojoba? 

Olejek Jojoba przeciwdziała oraz zwalcza wiele schorzeń, takich jak:
  • egzema;
  • łuszczyca;
  • suchy łupież;
  • trądzik;
  • nadmierne sebum;
  • usuwanie brodawek;
  • przyspiesza regenerację komórek;
  • działa przeciwzmarszczkowo;
  • intensywnie odżywia włosy;
  • chroni przed szkodliwym promieniowaniem UV.


Olejek Jojoba a włosy.

Należy kilka kropli olejku rozgrzać w kąpieli wodnej. Następnie należy nałożyć substancję od połowy włosów po same końcówki. Włosy zawijamy w folię oraz ręcznik na pół godziny. Na koniec myjemy włosy szamponem.


Olejek Jojoba


W 100% naturalny olejek Jojoba można zakupić na stronie http://aroma-art.pl.

130ml/14,89zł.

Zobacz również: